Uppdaterad 2024-10-15

Utbildningschef Carina Hall om hur man skapar bra chefer

Carina Hall

Hur skapar man bra chefer? Genom att satsa på och utbilda sina ledare! Som nybliven chef på Keolis får du genomgå ett introduktionsprogram som en del av vår onboardingprocess. Programmet erbjuder en gedigen introduktion för nya chefer inom Keolis och täcker alla aspekter av chefens ansvar samt de uppgifter som ingår i ett ledaruppdrag inom företaget.

– Syftet är att etablera en gemensam syn på det robusta ledarskapet inom Keolis, stärka företagskulturen och öka samstämmigheten i ledningskedjan, säger Carina Hall, utbildningschef på Keolis Academy.

Under det första halvåret som chef deltar man tillsammans med andra nya chefer i utbildningar för att fördjupa sin kunskap och förståelse kring Keolis värderingar och vision, vårt anbudsarbete och våra affärsmässiga förutsättningar samt hur vi med säkerhet och kvalitet i fokus leder uppstart, drift och överlämning med tydliga mål och goda resultat.
Deltagarna tränas också i att leda sig själv, leda andra och leda organisation samt att integrera sitt ledaruppdrag i vardagen med stöd i relevanta rutiner och processer.

Introduktionsprogrammet kompletteras av en uppdaterad onboardingprocess som bland annat erbjuder ett digitalt utbildningspaket i Microsoft365 samt en digital Chefsguide med stöd för alla rutiner och processer som ingår i chefens ansvar kopplat till HR och ledarskap.
Genom att tillhandahålla en kvalitetssäkrad och enhetlig introduktion för våra chefer, är Keolis långsiktiga mål att:
• Stärka våra chefers förmåga och förutsättningar att behålla medarbetare och bidra till en fortsatt ökad konkurrenskraft.
• Minska personalomsättningen och öka vår attraktionskraft som arbetsgivare.
• Höja kvaliteten och robustheten i vår leverans.

– Genom att vi, från bolagsledning till interna specialister och ambassadörer, etablerar strukturer för att stärka vårt ledarskap hoppas vi främja våra medarbetares prestation och engagemang. Vårens utvärderingar har visat väldigt positiva resultat och behovet av en strukturerad introduktion för nya chefer är fortsatt stort. I höst utökar vi till två fullbokade program, avslutar Carina Hall.